اسفناج پلوي هندي
اسفناج پلو با ادويههاي معطر و بادام هندي، از جمله پلوهاي مخلوط خوشمزه كشور هندوستان است؛ به خصوص اين كه با گوشت پخته با طعم كاري سرو شود.
مواد لازم براي 4 نفر:
2 قاشق سوپخوري روغن آفتابگردان
يك قاشق سوپخوري كره
يك عدد پياز (ريز خرد شود)
2 حبه سير (له شود)
3 عدد گوجه فرنگي (پوست كنده و خرد شود)
275 گرم يا يك و نيم پيمانه برنج
يك قاشق چايخوري پودر تخم گشنيز
يك قاشق چايخوري پودر زيره
2 عدد هويج (درشت رنده شود)
3 پيمانه آب
175 گرم برگ ريز اسفناج (خوب شسته شود)
50گرم يا نصف پيمانه بادام هندي خام
نمك و فلفل سياه به ميزان لازم
طرز تهيه:
1 – قابلمه متوسطي آماده كرده و روغن و كره را در آن بريزيد و روي شعله اجاق گاز قرار دهيد. سپس پياز خردشده را به آن اضافه كنيد و 6 تا 7 دقيقه حرارت دهيد تا پياز نرم شود. حالا سير و گوجهفرنگي را افزوده و حدود 3 دقيقه ديگر حرارت دهيد.
2 – برنجي كه از دو ساعت پيش خيس كرده بوديد را داخل سبدي، آبكشي كنيد و به مواد فوق در قابلمه اضافه كنيد. پودر تخم گشنيز و پودر زيره را نيز به برنج بيفزاييد و اين مخلوط برنجي را به مدت يك دقيقه، روي شعله اجاق گاز حرارت دهيد.
پس از آن، هويج و آب را اضافه كرده و با كمي نمك و پودر فلفل سياه مزهدار كنيد. در قابمله را بگذاريد و برنج را به مدت يك ساعت حرارت دهيد.
3 – پس از گذشت اين مدت، برگهاي اسفناج را به همراه بادام هندي روي برنج بريزيد و دمكني را روي در قابلمه قرار دهيد و نيم ساعت ديگر حرارت دهيد تا اسفناج نيز به همراه برنج بپزد.
4 – در پايان، هنگام كشيدن غذا، ابتدا مواد را با هم مخلوط كرده و سپس در ديس مورد نظر بكشيد.
* نكته:
اگر اسفناجهاي خريداريشده، برگهاي درشت دارند، آنها را درشت خرد كنيد.